Hotel Esplanade u Crikvenici utorak i srijedu, 28. i 29. listopada, ugostio je brojne ugostitelje, vinare, medije te ostale sudionike u turizmu povodom održavanja prvog dijela edukacije i predstavljanja projekta KVARNER – EUROPSKA REGIJA GASTRONOMIJE 2026., a u organizaciji Turističke zajednice Kvarnera te Turističke zajednice Grada Crikvenice, Turističke zajednice Grada Novog Vinodolskog i Turističke zajednice Općine Vinodolske općine.
Prvi je dan bio posvećen ugostiteljima, kuharima, sommelierima, proizvođačima i predstavnicima medija s područja Crikveničko – vinodolske rivijere, koji će svojim znanjem i iskustvom doprinijeti promociji regije u godini kada Kvarner i službeno ponese ovu prestižnu titulu.
Velik interes pokazali su brojni ugostitelji i vinari pa je prezentaciji prisustvovalo tridesetak sudionika iz turističkog sektora Crikveničko – vinodolske rivijere. Tijekom događanja naglašena je važnost projekta u razvoju gastro i eno ponude, a program je obuhvatio i zanimljive radionice. Od vinske radionice pod vodstvom Žarka Stilina iz Udruge Vina Kvarnera, radionice Umijeća sljubljivanja masliovih ulja Marine Selak do praktične radionice za kuhare i gastronomske profesionalce, koju je vodio chef Zdravko Tomšić pod nazivom Plava riba i kuhinja Crikveničko – vinodolske rivijere. Radionicom je koordinira Irina Ban, interpretatorica Okusa baštine, naglašavajući da je upravo održavanje okusa tradicije na tanjurima presudno za očuvanje identiteta gastronomije našeg kraja. Bilo da se radi o tradicionalnoj kuhinji ili pak fine dinning konceptu, okusi tradicijskih jela su ta koja nas čine prepoznatljivima među drugim gastronomskim regijama i zemljama.
Crikveničko – vinodolska rivijera čini važan dio Kvarnera kao regije gastronomije što potvrđuju i brojne gastro manifestacije koje se održavaju na području naših triju jedinica lokalnih samouprava.








