Porast dolazaka i noćenja 21 posto

U periodu od 1. 1. do 30. 9. ove je godine na području Vinodola ostvareno ukupno 10.125 dolazaka i 99.437 noćenja. U usporedbi s istim razdobljem prethodne godine bilježimo porast dolazaka i noćenja za 21%. U mjesecu rujnu ostvareno je 673 dolazaka i 15% više noćenja (10.351). Izvrsnim pokazateljima pridonijeli su prvenstveno dolasci inozemnih gostiju, poglavito Nijemaca, Austrijanaca i Poljaka.

Broj iznajmljivača, kao i ukupan broj raspoloživih kreveta, konstantno raste iz godine u godinu. Na području Vinodolske općine registrirano je ukupno 235 privatnih iznajmljivača, što predstavlja zadnjih 10 godina prosječni porast od 35% više iznajmljivača godišnje. U usporedbi s istim razdobljem prethodne godine bilježimo porast noćenja od 22%. Statistika iz godine u godinu pokazuje nam da se nešto pozitivno zbiva u turizmu. U usporedbi s istim razdobljem prethodne godine bilježi se porast noćenja za više od trećinu, što je rezultat dužeg boravka gostiju na području Vinodolske općine odnosno na području Bribira, Drivenika, Grižana i Triblja.

Ruralni turizam zaštitni znak Vinodola

Brojke su pokazale i potvrdile da je Vinodolska općina već godinama prepoznata po ruralnom turizmu. Pred i posezonski rezultati nas također vesele, jer još jednom potvrđuju činjenicu kako ovaj vid turizma najviše dolazi do izražaja u navedenom periodu. U konačnici, produženje turističke sezone na cijelu godinu jedan je od najvećih izazova hrvatskog turizma. Isto tako, činjenica jest da turisti sve više žele originalnost i autohtonu ponudu.

Nova ponuda: butik hostel Mali Pariz

Tijekom 2017. godine Turistička zajednica Vinodolske općine provodila je sve poslove, ne samo tijekom sezonskog perioda, već i tijekom cijele godine. Uz Ethno hotel Balatura u Triblju, Vinodolska dolina dobila je i prvi hostel - butik hostel Mali Pariz u Marušićima u Grižanama. Vlasnica Martina Linarić imala je kuću za odmor, no željela je napraviti korak više. I kao nutricionist u ponudu uključiti svoje znanje. U Grižanama nije otvoren klasični hostel u čijim se višekrevetnim sobama susreću mladi sa svih strana svijeta. Mali Pariz nudi gostima komfor. Dvokrevetne sobe i za obitelji četverokrevetne sobe. Sve sa svojim kupaonama. Gostima je na raspolaganju i bazen. Planira se uređenje fitnessa i wellnesa, čime bi se zaokružila ponuda objekta koji nudi 25 kreveta.

                                                                                                                                        Iris Bruketa Milić

Tags: Općina Gospodarstvo Turizam