Načelnik Karlić smanjio plaće sebi i općinskim čelnicima za 10 posto

Turizam je temelj razvoja Vinodolske općine

 

Prvi potez načelnika Marijana Karlića je smanjenje plaća čelnicima Vinodolske općine što je Općinsko vijeće jednoglasno prihvatilo. Tom Odlukom, osim plaće načelnika, smanjene su i naknade zamjeniku načelnika i predsjedniku Općinskog vijeća. Podsjetimo, smanjenju plaća čelnicima prethodilo je smanjene plaća i stručnim službama Vinodolske općine.

Na aktualnom satu načelnik Karlić istaknuo je da razvoj Vinodolske općine treba temeljiti na turizmu zbog mngobrojnih komparativnih prednosti koje Vinodolska općina ima, poput činjenice da smo jedna od  rijetkih destinacija koja omogućuje da gosti uživaju i u moru i na planini, da imamo iznimne klimatske prednosti za razvoj zdravstvenog i sportskog turizma, bogatu kulturno povijesnu baštinu. Naravno, uz turizam Vinodolska općina mora razvijati malo poduzetništvo i poljoprivredu, ponajviše poticanjem obiteljskih gospodarstava.

Prioritet nam je izgradnja sportske dvorane, sporstkih terena, plivališta i stadiona što će omogućiti i otvaranje novih radnih mjesta i povećanje prihoda Općine, naglasio je Karlić i dodao da kada je u pitanju upotreba teških građevinskih strojeva tijekom ljetnih mjeseci on nije za abrane već dogovor iznajmljivača i građevinskih operativaca koji će omogućiti opstojnost jednima i drugima.

- Sjest ćemo zajedno s Turističkom zajednicom  i građevinarima i dogovoriti način koji neće ometati razvoj turizma, ali ni štetiti građevinarima koje trebamo čuvati kao oko uglavi, rekao je Karlić.

Općinsko vijeće izabralo je nove članove stalnih radnih tijela Općinskog vijeća Vinodolske općine i to za : Odbor za statutarno pravna pitanja, Odbor za Proračun i financije, Odbor za prostorno planiranje i zaštitu okoliša, Odbor za mjesnu samoupravu, Odbor za međuopćinsku i međunarodnu suradnju, Odbor za dodjelu priznanja, Odbor za ravnopravnost spolova, Povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda. 

Oporba uglavnom nije htjela sudjelovati u formiranju odbora iako joj je to ponuđeno naglasio je predsjednik Vijeća Boris Miklić i dodao da su se u izboru članova odbora rukovodili njihovom stručnošću, a ne podobnošću. Nezavisni Zoran Spoja prigovorio je da je u odborima nedovoljna zastupljenost Bribira iako se radi o najvećem mjestu u Općini. Smatra to nekorektnim kao i dupliranje funkcija Kazimira Lučića.

Na doradu je povučen prijedlog Pravilnika o provedbi postupka jednostavne nabave jer treba omogućiti da se traži više ponuda i transparentnost njihovih odabira. Na sljedećoj sjednic doradit će se i izmjene ovogodišnjeg Plana jednostavne nabave u koji su uključeni nužni projekti međostalim i važan Projekt Putovima Frankopana. SDP-ov Roko Brozović inicirao je izeadu projektne dokumentacije za izgradnju sportske dvorane škole u Triblju. 

 

 

 

Tags: Politika Općina Ekologija Gospodarstvo Sport Turizam Poduzetništvo