Gabriel Barac prvak Hrvatske u super sprint duatlonu

Gabriel Barac ponosni vlasnik zlatne medalje

ZAGREB - PRVENSTVO HRVATSKE U DUATLONU 2017.

U nedjelju 21. svibnja 2017. godine u Zagrebu održano je prvenstvo Hrvatske u super sprint duatlonu (TRČANJE 2,5 km/BICIKLO 10 km/TRČANJE 1,25 km) na kojem je nastupio ml. kadet Gabriel Barac (13 god.) te u kategoriji U16 i mlađim kadetima postao prvak Hrvatske.

Utrka se odvijala na zatvorenoj karting stazi koja je uska i sa brojnim oštrim zavojima gdje do izražaja dolazi tehnička vještina vožnje bicikla .

                                                                                                                                                                                           

Gabriel Barac rođen 2004. godine. Učenik je 7. razreda OŠ „Dr. Josip Pančić“ u Bribiru . Član je Triatlon kluba Rival iz Rijeke. Njegov talent je višestruk jer osim trčanja trenira bicikl i plivanje što ove tri discipline zajedno čine triatlon.

Treninzi su svakodnevni, od toga četiri puta na tjedan trenira plivanje na bazenu Kantrida u Rijeci, a ostalo su treninzi bicikla i tračnja u Kostreni. Odličan je učenik sa prosjekom ocjena 5,0. Redovito nastupa na domaćim i inozemnim utrkama.

Najveći dosadašnji uspjesi :prošle godine nastupio je na pet državnih prvenstava u različitim disciplinama triatlona u kategoriji ml. kadeta i u svim je disciplinama osvojio prvo mjesto.Nastupio je u Austriji u Kitzbuhelu, na međunarodnoj utrci, gdje je osvojio prvo mjesto i u Sloveniji gdje je ostvario dvije pobjede(duatlon- Ribnica i triatlon- Ptuj).

                                                                                                                  Karmen Barac

Tags: Općina Sport