Edukativna i zabavna Skupština Hrvatske udruge karnevalista

PROLJETNA SKUPŠTINA HRVATSKE UDRUGE KARNEVALISTA

Turističke zajednice Grada Novi Vinodolski i Vinodolske općine bile su od 21. do 23. travnja 2017. domaćini proljetne Skupštine Hrvatske udruge karnevalskih gradova, čiji su aktivni članovi.

Tradicionalno, već dugi niz godina, skupštine osim radnog programa imaju edukativni i zabavni karakter, gdje se mnogobrojni predstavnici i članovi Udruge Hrvatskih karnevalskih gradova imaju prilike upoznati sa zanimljivostima i znamenitostima, tradicijom i običajima gradova domaćina. Na proljetnu Skupštinu stigli su predstavnici Bakra, Crikvenice, Korčule, Krka, Kutine, Lovrana, Opatije, Popovače, Primoštena, Rijeke, Samobora, Senja, Vrbovca, Župe dubrovačke i Županje. Uz domaćine podršku je dao susjed iz Senja, predsjednik Hrvatske udruge karnevalista Ivan Prpić Špika.

Za trodnevnog druženja organiziran je maškarana večera i predstavljeno je glasilo Hrvatski karnevalist. Skupština je organizirana u gradskoj vijećnici u Novom Vinodolskom gdje su goste dočekali mali novljanski mesopustari, sopile  i pjesma Jose Butorca, a pozdrave im je uručio gradonačelnik Novog Vinodolskog Velimir Piškulić. Potom se krenulo na izlet Vinodolom, a u Bribiru ih je dočekao načelnik Vinodolske općine Božidar Zubčić. Obišli su bribirsku kulu, vidikovac Slipicu, kuću Klović i kaštel Drivenik. Izlet Vinodolom završio je u vinogradima Pavlomira, a zajedničko trodnevno druženje na gala večeri u hotelu "Lišanj" u Novom Vinodolskom, gdje su karnevalisti bili smješteni.

                                                                                                                                                                                   Iris Bruketa Milić

Na Slipici skupštinare su dočekali sopilaši

Tags: Kultura Općina Turizam Zanimljivosti Zabava