Dan Vinodolske općine u znaku sjećanja na Ivicu Crnića

Svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana Vinodolske općine, koja ove godine obilježava 24. rođendan, održana je u Bribiru u Domu kulture. Sjednici su nazočili Zlatko Komadina, Primorsko-goranski župan i gradonačelnik Novog Vinodolskog Velimir Piškulić.

Predsjednik Općinskog vijeća Boris Miklić rekao je da je tijekom proteklog mandata Vijeće donijelo niz odluka na dobrobit Vinodolske općine. Unatoč činjenici da je ukidanje brdsko- planinskog statusa otežalo financijski položaj Općine realizirani su mnogobrojni projekti.

Božidar Zubčić, zamjenik načelnika koji obnaša dužnost načelnika tom je prilikom rekao:

-Kada sam na izborima 2013. godine istaknuo svoju kandidaturu kao zamjenik pokojnog Ivice Crnića, nisam ni sanjao da ću stati na čelo naše općine. Nažalost, Ivica je otišao, a kako je znao reći: "Ako nemaš hrabrosti i nisi dosljedan, ne lovi se ovog posla.", prihvatio sam dužnost i trudio sam se odraditi je, najbolje što znam. Uvijek pomislim kako mi, kao stanovnici ove naše prekrasne doline, nismo ni svjesni ljepote kraja u kojem živimo, i koliki je potencijal u ljudima koji u sebi nose dašak mekoće i temperamenta Mediterana te čvrstinu i staloženost šuma u našem zaleđu. Ne mogu reći da sam u potpunosti zadovoljan ostvarenim u proteklom periodu, ali, i to je u redu, jer nas neostvareni planovi tjeraju naprijed. Naravno, imamo se čime i pohvaliti, nabrojiti ću značajnije projekte: donesen je prostorni plan, odnosno II izmjene i dopune prostornog plana Vinodolske općine, dokument koji je osnov za razvoj našeg kraja, uređeno je dječje igralište u Driveniku, dječje igralište u Triblju, dječje igralište u Grižanama,centar Triblja s pripadajućom infrastrukturom, prva faza dj. igrališta u Bribiru, prva faza uređenja ljetne pozornice u Bribiru, uređena je i opremljena kuhinja dječjeg vrtića te proširen i uređen prostor dječjeg vrtića u Triblju.

Dio ovih projekata kandidiran je i financiran iz programa ravnomjernog razvitka PGŽ, te iz Fonda regionalnog razvoja i fondova EU.Osim ulaganja u prostor vrtića, naša općina sufinancira i smještaj vrtićke djece s preko 70% ekonomske cijene, sufinaciraju se učeničke vozne karte, imamo program stipendiranja učenika i studenata, program pomoći pri rođenju djeteta, a u suradnji s Centrom za socijalnu skrb pomažemo i našim sugrađanima u teškim životnim situacijama.

Sudjelovali smo i u provođenju mjera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kroz programe "Radom za zajednicu i za sebe", i "Pomoć zajednici" znane kao javni radovi, te i dalje potičemo poduzetničku klimu sufinancirajući kamate na poduzetničke kredite, Na našem području djeluju i PC Vinodol, LAG Vinodol, te PZ Plodovi vinodola.Vinodolska općina pomaže, u skladu sa svojim mogućnostima, i udrugama građana koje djeluju na području sporta, kulture, te na očuvanju tradicijskih vrijednosti i povijesne baštine našeg kraja.

Sve ovo je dio priče koja traje od 15. 04. 1993. godine, u kojoj naš kraj polako, ali sigurno korača uvijek prema naprijed, i prema boljem. Moram zahvaliti svim ljudima koji su u naš napredak utkali dio sebe, posebno mom načelniku Ivici Crniću. Osobno moram zahvaliti djelatnicima jedinstvenog upravnog odjela na čelu s gospođom Željkom Jurčić Kleković, članovima općinskog vijeća na čelu sa predsjednikom g. Borisom Miklićem, direktorima naših komunalnihdruštava gospodi Igoru Uremoviću i Alenu Bruketi, čelnicima grada Novog Vinodolskog i Crikvenice gospodi Velimiru Piškuliću i Damiru Rukavini, djelatnicima ŽUC na čelu s gosp. Georgom Žeželićem,djelatnicima Hrvatskih voda, posebno odjelu za vodne građevine PG sliva na čelu sa gosp. Tomislavom Saftićem, gospođi Jagodi Ugrin, našoj predstavnici u Županijskoj skupštini, i posebna zahvala i veliko hvala na razumjevanju i pomoći našem županu Zlatku Komadini.

Na sjednici su uručene nagrade i priznanja. Nagrada za životno djelo, koju je Općinsko vijeće dodijelilo pokojnom Ivici Crniću, na prijedlog SDP-a i OŠ Julija Klovića iz Triblja, uručena je njegovom sinu Marku Crniću, a Godišnje nagrade Biserki Lončar predsjednici KUD-a Bribir i Brunu Kraljiću, svjetskom prvaku u izbijanju. Zahvalnicu,  velečasnom Anti Cindriću za dugogodišnji predani rad u Župi Bribir, primio je velečasni Nikola Gajić.

 

Tags: Politika Bribir Općina