Ivan Rakitic poklonio NK Turbini 30 novih lopti

 

Ivan Rakitić klubu je poklonio 30 novih lopti Neizmjerno se zahvaljujemo našem prijatelju kluba Ivanu Rakitiću te Žarku Diminiću koji su nam omogućili ovu za nas vrlo vrijednu donaciju, objavio je klub NK Turbina iz Triblja. Ivan Rakitić još jedanput pokazao je veliko srce. Nogometni klub Turbina iz Triblja dobio je 30 novih lopti koje im je kupio Barcelonin veznjak. 

Donacija Ivana Rakitića rezultirala je dugogodišnjim prijateljstvom našeg igrača Stjepana Mataije (inače voditelja škole nogometa) i prijatelja kluba Žarka Diminića koji su nas i povezali sa Ivanom Rakitićem - objavio je klub u pripćenju.

Priopćenje kluba: Nogometni klub Turbina iz Triblja počašćen je donacijom od 30 nogometnih lopti sveukupne vrijednosti oko 2.000 eura s kojima će se igrati na narednom svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, od strane nogometnog reprezentativca Hrvatske i igrača Barcelone Ivana Rakitića. Donaciju je ispred kluba preuzela delegacija: predsjednik kluba Josip Brnčić, dopredsjednik Drago Kelava, tajnik Branko Plukavec, sportski direktor Damir Jurišić, član IO, Ambroz Oroši te igrač seniorske ekipe Stjepan Mataija. Uz njih preuzimanju donacije nazočili su i igrači pionirske ekipe i škole nogometa Ante Vuljak, Ivan Jendrašić sa svojim roditeljima uz nazočnost prijatelja Ivana i Stjepana, Žarko Diminić. Donacija Ivana Rakitića rezultirala je dugogodišnjim prijateljstvom našeg igrača Stjepana Mataije (inače voditelja škole nogometa) i prijatelja kluba Žarka Diminića koji su nas i povezali sa Ivanom Rakitićem. Ovom donacijom pokazala se  pažnja naših vrhunskih nogometaša prema dječacima i djevojčicama malih sredina, kao što je to Tribalj, za povoljnije uvijete bavljenja nogometom kao što to imaju i njihovi vršnajci iz većih sredina.

 

 

Mjesto Tribalj smješteno u Vinodolskoj općini sa 600-tinjak stanovnika uz prekrasno jezero i idealnom klimom za odmor, sport i ribolov i rekreaciju s razvijenim seoskim turizmom, a nalazi se oko 7 km od mora te odmah iznad uzvisina na 200 m nadmorske visine te dalje do 1000 m (gorski turizam). S pravom proizlazi slogan Vinodolske općine „Korak od mora – dva od sniga“. NK Turbina Tribalj, utemeljena je 1951. godine, ima 80-ak registriranih nogometaša koji nastupaju u nekoliko selekcija na stadionu Podhumac u Triblju. U sportskom dijelu seniorska ekipa natječe se u 1. Županijskoj nogometnoj ligi skupina A, dok se pionirska ekipa natječe u 1. Županijskoj nogometnoj ligi skupina B.

Pored njih klub ima i školu nogometa gdje prve nogometne korake uče dječaci i djevojčice uzrasta od 6 – 11 godina. Sve ove selekcije popunjavaju igrači iz cijele Vinodolske općine koja obuhvaća mjesta Tribalj, Drivenik, Grižane i Bribir, ali i iz susjednih gradova i mjesta kao što su Crikvenica, Novi Vinodolski te Dramalj i Jadranovo. Trenutno klub broji oko 200 članova od kojih je 20 članova izvršnog odbora koji se brinu da klub funkcionira na zavidnoj organizacijskoj razini uz svestranu financijsku pomoć Vinodolske općine, kojoj ovom prigodom želimo iskazati zahvalu na potpori radu kluba. Svi koji su angažirani u klubu, rade na volonterskoj osnovi što služi kao primjer i ostalim klubovima u okruženju. Neizmjerno se zahvaljujemo našem prijatelju kluba Ivanu Rakitiću te Žarku Diminiću koji su nam omogućili ovu za nas vrlo vrijednu donaciju.

Tags: Općina Sport Tribalj