Ispraćaj Ivice Crnića, načelnika Vinodolske općine

 

 

okolijesa.jpgSahranjen je omiljeni načelnik Vinodolske općine Ivica Crnić. Na ispraćaj je došlo stotine ljudi iz svih dijelova općine, ali i iz susjednih mjesta i cijele Hrvatske. Počast su mu odali i brojni dužnosnici  različitih političkih opredijeljenja: njegov bliski prijatelj župan Zlatko Komadina, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel,  ministar pomorstva, prometa i infrastrukture te bivši gradonačelnik Novog Vinodolskog Oleg Butković, zamjenica župana Marina Medarić, predsjednik županijske skupštine Erik Fabijanić, gradonačelnici Crikvenice, Kastva, Matulja, Opatije Damir Rukavina, Ivica Lukanović, Mario Ćiković i Ivo Dujmić, načelnici općina Čavle, Dobrinja, Fužina, Kostrene, Malinske, Mrkoplja, Omišlja i Punta, Željko Lambaša, Neven Komadina, Marinko Kauzlarić, Mirela Marunić, Robert Anton Kraljić, Ivica Padavić, Mirela Ahmetović i Marinko Žic, predsjednici gradskog vijeća Bakra i Novog Vinodolskog Milan Rončević i Neven Pavelić.

Željko Lambaša, načelnik općine Čavle oprostio se od Ivice Crnića u ime SDP-a i prisutnih gradonačelnika i načelnika. Istaknuo je da je Ivica Crnić bio za primjer svima i kao načelnik i kao čovjek. Naglasio je da je svojim radom dao velik doprinos SDP-u, a kao načelnik služio je ljudima i pošteno vodio Vinodolsku općinu. Posebno je naglasio Crnićev doprinos obrani Hrvatske. Bio je zapovjednik- prijatelj, čovjek kojeg su svi voljeli.

Damir Gašparović, oprostio se u ime Hrvatskog časničkog zbora čiji je Crnić bio predsjednik. Istaknuo je da je Crnić u obranu Domovine krenuo 1991. g. i na ratištu ostao 890 dana. Najprije je bio zapovjednik satnije, a zatim zamjenik zapovjednika bojne u 155.brigadi. Na ogulinska bojišta Crnić odlazi u proljeće 1993.g i sa svojim vojnicima brani crtu bojišnice na Kapeli. Zapovjednik bojne postaje 1994. g. kada je raspoređen  u 138. domobransku pukovniju u Otočcu. U svibnu 1995. završava svoj ratni put. Ono što je Crnića izdvajalo od ostalih zapovjednika je njegov očinski odnos prema vojnicima s kojima je znao satima razgovarati. "Bio je istinski domoljub koji je svoje domoljublje iskazivao djelima, a ne riječima", zaključio je Gašparović.

Časniku Crniću Hrvatska vojska je iskazala počast plotunima i i vojnim počastima. Hrvatska zastava pod kojom se borio na ratištima Hrvatske predana je obitelji.

Počast Ivici Crniću iskazalo je i svećenstvo, a posljednji ispraćaj vodio je griški župnik Tomislav Ćurić. Rekao je da je Crnić bio čovjek koji je učinio mnoga dobra djela, a njegova se dobrota očitovala i u odnosu prema crkvi.

 

                                                                                                                                                                       Jadranka Jurčić

                    

 

 

 

 

 

Tags: Politika Bribir Drivenik Općina Tribalj Grižane Crna kronika