Održane 19. sportske igre hrvatskih branitelja

vinodolci1.jpg

 

U slikovitom Rabu održane su 19. Sportske igre hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Branitelji iz Vinodolske općine postigli izvrstan rezultat i ovojili 3.mjesto u kuglanju.

Tradicionalo, sportske igre hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata PGŽ održavaju se zadnjeg vikenda u mjesecu svibnju, a ovog puta, iznimno, održane su 07.05.2016. na Rabu.  Protokol je iz godine u godine isti, pa je tako bilo i ovog puta. Nakon okupljanja na nogometnom igralištu NK Raba, slijedio je zajednički mimohod kroz centar Raba do glavnog trga, potom zajedničko postrojavanje. Poslije odavanja počasti poginulim braniteljima, sljedili su prigodni govori organizatora i gostiju. Sveukupno je na igrama sudjelovalo 700 branitelja iz dvadeset udruga, među kojim je bilo i 30 branitelja iz Vinodolske općine. Natjecanje se održano u sljedećim sportovima : pikadu, malom nogometu , boćanju , kuglanju , stolnom tenisu , šahu, briškuli i trešeti, potezanju konopa i streljaštvu.

 Branitelji iz Vinodolske općine postigli su izniman rezultat i osvojili 3. mjesto u kuglanju, u vrlo jakoj konkurenciji, s obzirom na to da su svi natjecatelj ujedno i klupski igrači i sve to pod vodstvom afirmiranog kuglača Drage Stipeča( iz tehničkih razloga kuglanje je održano tjedan dana ranije u Ravnoj Gori) .

Inače ukupni pobjednik ovih igara su branitelji sa Raba. Nakon završetka igara predsjednik branitelja Vinodolske općine Darko Tus je izjavio : - Zadovoljan sam odazivom i nastupom branitelja iz Vinodolske općine, ovim smo još jednom pokazali zajedništvo , entuzijazam i odanost Domovini , a tako će biti i ubuduće.

Nakon proglašenja pobjednika i dodjele priznanja igre su završene zajedničkim druženjem uz zabavni program.

                                                                                                                                                   Marko Viduka

 

spalir.jpg

Zajedničko postrojavanje branitelja PGŽ

cure.jpg

Tags: Općina Sport