Prva regata na Tribaljskom jezeru pun pogodak

pero.jpg

Bijela jedra na Tribaljskom jezeru

Povodom Dana Triblja Jelisaftine na Tribaljskom jezeru održana je Prva regata. I odmah postigla veliki uspjeh. Tribaljsko jezero pokazalo se kao idealno mjesto za održavanje regate zbog odličnih prirodnih uvjeta i dobrog prilaza. Jedriličari s mora preselili su na jedan dan na Tribaljsko jezero i zaključili kako ova manifestacija mora postati tradicionalna. Tako je jezero koje je do sada bilo poznato kao rođeno za natjecanja u podvodnoj orijentaciji i sportskom ribolovu postalo atraktivno i jedriličarima.

U regati su sudjelovalijedriličari crikveničkog Vala i novljanskog Burina. Mogućnosti koje pruža jezero pohvalio je trener Vala Robert Jurinčić koji kaže da je vjetar upravo odličan za regatu, prilaz je dobar i ima mjesta te da postoje svi preduvjeti da iduće godine prirede ozbiljnije natjecanje. Jedriličare Burina predvodio je Marino Ferenčić. Regata je nastala na inicijativu Ratka Belobrajića iz Triblja.

Na svoj Dan, Tribalj je posjetiteljima još jednom otkrio da je savršeno mjesto za turiste sportskog i avanturističkog duha. Uz paraglajding, ronjenje, biciklizam ponudio je i jedrenje. Lijepo je bilo vidjeti razvijena bijela jedra na jezeru, a sudeći po oduševljenju publike i sudionika regate možemo očekivati da će se ovaj atraktivan sport udomaćiti na Tribaljskom jezeru.

                                                                                                                                       Fotografije: Pero Lovrović

reg.jpg

 

Tags: Općina Sport Turizam Tribalj