Legendarno Lukovo okupilo mnogobrojne antifašiste

ivic.jpg

Tradicionalno i ove se godine u Lukovu održala proslava Dana antifašističke borbe. Velik broj mještana Vinodolske općine, Crikvenice i Novog Vinodolskog odali su počast slavnoj antifašističkoj prošlosti našega kraja i podsjetili se sudionika NOB-a, a li i Domovinskog rata bez koji ne bi bilo suvremene Hrvatske. Fešta je i ove godine okupila staro i mlado, pripremljen je vojnički  fažol,  pjevalo se plesalo i družilo u prekrasnom okruženju šume u Lukovu.

Zdenka Vukelić, predsjednica UABA govorila je o antifašističkoj borbi naroda ovoga kraja i velikoj žrtvi mnogobrojnih boraca koji su svojim životima obranili zemlju od fašizma. Njihova ideja temelj je današnjoj Hrvtaskoj i vodilja za nove naraštaje, istaknula je Zdenka Vukelić.

Prisutnima se obratio Ivica Crnić, načelnik Vinodolske općine, organizatora i domaćina proslave te u ime gradova Crikvenice i Novog Vinodolskog i općine Fužine.

Istaknuo je da su vrijednosti antifašizama temelj suvremene Hrvatske. Upravo u Hrvatskoj stvoren je jedan od prvih pokreta otpora u Europi. U njemu su sudjelovali naši očevi i djedovi promičući ideju pravednosti, slobode i mira. Ta se ideja nastavila u Domovinskom ratu, rekao je Crnić i čestitao Dan antifašističke borbe i Dan državnosti. 

Na skupu je govorio i Goran Petrc, pročelnik Ureda PGŽ. Govorio je o nedavnim nemililm događajima u kojima su isticani simboli nacizma i fašizma i rekao da upravo stoga treba uvijek iznova podsjećati na vrijednosti amtifašističke borbe.

fest.jpg

Staro i mlado okupilo se na Lukovo u počast antifašizmu

 

 

 

Tags: Politika Općina