Dujmova u znaku veselja, boćara i kotlića

 

mladi.jpg

Prvo mjesto u pripremi kotlića osvojila je ekipa "Bufetića"

Ovogodišnja Dujmova prošla je u znaku velikog broja posjetitelja koji su se uz odličnu domaću hranu i vino i vesele tamburaše zabavljali puna dva dana. Naime, Dujmova je tradicionalna i prigodna svečanost kojom smo u Driveniku obilježili dan mjesta, blagdan sv. Dujma. Dvodnevu manifestaciju ove smo godine započeli u četvrtak, 07.05. na dan sv. Dujma, te u nedjelju boćarskim turnirom u 9.00 sati te u 13.00 sati tradicionalnim, desetim po redu, kuhanjem kotlića.

U boćarskom turniru sudjelovalo je 16 ekipa s područja Vinodola i okolnih mjesta. Birao se pojedinačno najbolji koštador (ki će bliže) i njabolji izbijač (ki će pogoditi svaki bulin). Prvo mjesto osvojila je ekipa iz Grada Grobnika, drugo mjesto ekipa sa Orehovice, a treće mjesto ekipa iz Bribira. Najbolji koštador bio je Dušan Citković iz Grižana, a najbolji izbijač Željko Blažičević iz Bribira.

ekipa.jpg

 

Boćari su osvojili mnogobrojne trofeje

Za natjecanje u kuhanju kotlića prijavile su se 32 ekipe iz cijelog Vinodola, susjednih mjesta kao što su Križišće, Kukuljanovo, Kraljevica, Crikvenica, Novi Vinodolski, s otoka Krka te mjesta iz okolice Rijeke. Svaka ekipa dobila je dvije kile mesa divljači i bocu vina, što su sponzorirali Lovačko društvo i Mjesni odbor. Sami sudionici obvezni su bili donjeti začine i svu potrebnu opremu za kuhanje te naravno, neizostavne, svoje tajne recepte za kuhanje kotlića. Prvo mjesto osvojila je ekipa “Bufetić” iz Bribira, dobivši medalju i kao nagradu kotlić za kuhanje. Drugo mjesto osvojila je ekipa “Bribir 1” iz Bribira, a treće mjesto ekipa “Srndać” iz Grižana. Cijelo događanje uveličali su tamburaši svojom svirkom. Ovu dvodnevnu manifestaciju organizirao je Mjesni odbor Drivenik, uz svesrdni angažman i pomoć Društva Imena Isusova Drivenik, Udruge za narodne običaje Drivenik, Boćarskog kluba Drivenik, Udruge Zrinski-Frankopan Drivenik, Lovačko društvo “Medviđak” Drivenik, a pod pokroviteljstvom Vinodolske općine i TZO Vinodolske općine.

                                                                                                                                                Alenka Spoja

 

starci.jpg

Iskusni bribirski boćari osvojili su 3. mjesto, a onda prionuli na iće i piće

 

 

mnogi.jpg

Mnogobrojni mještani Vinodolske općine i okolnih gradova i mjesta uživali su u zabavi i gurmanskom jelu i piću


 

                                                                                                                                                                                  

Tags: Bribir Drivenik Općina Tribalj Grižane