Časnici VINODOLA obišli Karlovačko ratište

vijenci.jpg

Pripadnici Časničkog zbora VINODOL položili su vijence na spomenik karlovačkim braniteljima

 Karlovačko ratište koje je obuhvaćalo pet gradova i sedamnaest općina i protezalo se na širokom području posjetili su pripadnici Hrvatskog časničkog zbora VINODOL. Njihovi domaćini bili su brigadni general Rudolf Mihael Brlečić,zapovjednik Operativne grupe Lika i brigadir Dubravko Halovanić, predsjednik Udruge Časničkog zbora Karlovačke županije. Oni su časnike Vinodola proveli prostranim Karlovačkim ratištem na kojem su, odmah početkom rata, organizirali operativne smjerove, logistiku, zbrinuli mnogobrojne prognanike i izbjeglice. Upravo zahvaljujući odličnoj organizaciji i iznad svega hrabrosti i motiviranosti hrvatskih vojnika ovo je područje oslobođeno.

Posjeta časnika Vinodola bila je prilika da se zajednički podsjete na težak put koji su prošli, na svoje poginule suborce i žrtve koje su podnijeli da bi stvorili hrvatsku državu. Brigadir Halovanić u zanimljivom predavanju govorio je o operativnim smjerovima na Karlovačkom ratištu i opisao tijek borbe koja je rezultirala oslobađanjem tog velikog područja. Predsjednik Časničkog zbora VINODOL, Ivica Crnić zahvalio se domaćinima na gostoprimstvu i uručio im poklone sjećanja na ovaj susret.

Domaćini su se potrudili da Vinodolci upoznaju znamenitosti prelijepog grada Karlovca, posjete izložbu oružja iz Domovinskog rata i Muzej u kojem su sačuvani predmeti, fotografije i oružje naših branitelja. Dan je završio u prekrasnom ambijentu i ugodnom druženju uz delicije karlovačkog kraja.

faca.jpg

Brigadni general Rudolf Mihael Brlečić, omiljeni zapovjednik Operativne grupe Lika

halovanic.jpg

Brigadir Dubravko Halovanić za kojeg je njegov nadređeni general Brlečić rekao da je heroj koji je sam oborio četiri tenka i Ivica Crnić, načelnik Vinodolske općine i predsjednik Časničkog zbora VINODOL

Tags: Općina Zanimljivosti