Frankopani i Osmanlije oživjeli kaštel u Driveniku

publikum.jpg

Publika je ispunila do posljednjeg mjesta amfiteatar Driveničkog kaštela

 

Oko tri tisuće posjetitelja privukla je dvodnevna manifestacija "Drivenik- čuvar kroz povijest" , u nedavno obnovljenom najljepšem Frankopanskom kaštelu.Niz povijesnih, edukativnih, zabavnih i glazbenih predstava oduševile su publiku, od onih najmlađih do najstarijih.

Međutim, najviše pažnje privukla je bitka pod drevnim kaštelom između Frankopanske vojske i Osmanlija. Vješti borci borilii su se mačevima, kopljima, buzdovanima, ali i topom koji je gromoglasnim praskom prestrašio gledatelje. Naravno, pobijedili su hrvatski vitezovi i veselju nije bilo kraja. Uz odličan program posjetitelji su mogli na štandovima kupiti domaći med, rakiju i ostale vinodolske delicije, a za okrijepu mogli su po pristupačnim cijenama pojesti Drivenički maneštru i nezaobilazne ćevape.

Bila je to priredba za pamćenje koja afirmira turističke mogućnosti Vinodola i Drivenika. Organizacijom i realizacijom manifestacije "Drivenik-čuvar kroz povijest" Turistička zajednica Vinodolske općine još jednom je potvrdila inventivnost i originalnost svojih projekata, a ulaganja Vinodolske općine u obnovu kulturne baštine pokazuju svoj puni smisao  u zadovoljstvu mnogobrojnih posjetitelja.   

bitka.jpg

Sraz hrvatskih vitezova i Osmanlija

tuku.jpg

Imali smo priliku vidjeti vještinu hrvatskih i turskih srednjovjekovnih mačevatelja

Tags: Kultura Drivenik Turizam