Iznimni uspjesi NK Turbine

NK TURBINA 27.08.2014. – 11.12.2015.          

                                                                                          IZVJEŠĆE O RADU

Preuzeli smo klub 27.08.2014. god. Na Izvanrednoj izbornoj Skupštini, kojoj je prethodilo osipanje i ostavke članova Uprave u toku 2013-2014.god. Skupštinu smo pripremili i odradili u roku mjesec dana što je bio veoma zahtjevan posao. Situacija je u klubu na mnogim poljima bila teška i vremena za čekanje nije bilo. Dan nakon Skupštine započelo je novo prvenstvo, dva tjedna prije nego prethodne godine što je dodatno otežavalo situaciju. Klub ima registrirano i vodi brigu za preko 80 (osamdeset) igrača i polaznika škole nogometa.

Poslije Skupštine odrađen je opsežan i zahtjevan posao s Uredom za opću upravu, Finom i bankom, oko rješavanja silne "papirologije" i dobivanja rješenja za upis u Registar. Također smo ugovorili i kvalitetno vođenje poslovnih knjiga i prilagođavamo se novom Zakonu o Udrugama, kako bi zadovoljili sve rigoroznije kriterije u radu Udruga.

Inače novi Izvršni odbor održao je u proteklih godinu i četiri mjeseca 52 redovna sastanka i posjećenost je izuzetnih 76%. Poslije sastanaka obavezno je druženje članova uprave u našoj društvenoj prostoriji. Svaki član uprave uplati mjesečno 30,00 kn. i s tim napunimo „naš“ frižider. Uvijek stignu i donacije naših vinara, i uvijek imamo za naše potrebe. Ponekad stigne i donacija roštilja, lovački gulaš, janjac, povodom rođendana i ostalih značajnih datuma članova Uprave, i druženja su naše opuštanje od ozbiljnog posla kojeg odrađujemo. Za svaki sastanak pripremljen je pisani dnevni red i po potrebi i dodatni materijali. Zadaci koje dobije član Uprave prate se dok se ne odrade. Odredili smo i „ekipe“ za pojedine segmente rada u klubu i na tome inzistiramo. Bez reda, rada i discipline na svim nivoima nema niti uspjeha. Neki članovi su u prethodnoj godini odlazili a neki novi su dolazili. Napravili smo kvalitetnu rekonstrukciju Izvršnog odbora i pojačali se kvalitetnim ljudima koji su donijeli pozitivan pomak u radu. Kooptirali smo nekoliko kvalitetnih članova u Izvršni odbor: Gregić Željka koji je imenovan direktorom kluba, Josipa Roberta Manestra, Tonković Zorana, Đotlo Dragu, Gašparović Zvjezdanu-Zvek i Zlatka Bećirija.

U 2016.god. morat ćemo napraviti još jednu rekonstrukciju zbog spriječenosti nekih članova da aktivno učestvuju u radu I.O., kao i pripremu za Izbornu skupštinu u IX mjesecu 2016.god. Zahvaljujemo svim članovima Izvršnog odbora na donacijama, sponzorstvima i aktivnostima u organizaciji kluba, radovima i poslovima oko utakmica u proteklih godinu dana. Moji kriteriji uvijek su visoki i nije nekad lako , ali samo tako smo mogli ostvariti zacrtane ciljeve i početi ostvarivati jednu lijepu priču. Bez timskog rada nema uspjeha, a mi smo dobar tim.

KADETI:

Kadetsku momčad bez koje ne mogu nastupati seniori praktički nismo imali. Ostala su četiri igrača. Tada smo poduzeli sve moguće da okupimo dovoljan broj igrača, pa smo ih sami vozili iz Jadranova, Dramlja, Bribira, Crikvenice i ostalih mjesta. Velik posao tada je odradio naš član Darko Pekera, uz pomoć još nekolicine članova Uprave i trenera . Uz velike napore i trud okupili smo za početak dvanaest igrača. S vremenom je taj broj rastao i danas imamo preko dvadeset četiri igrača navedene selekcije. Na svakoj utakmici započinjali smo s dovoljnim brojem igrača što je obzirom na situaciju bio veliki uspjeh. Inače smatramo da je posao koji smo odradili s kadetskom selekcijom najveći naš uspjeh u početku našega rada u klubu. Kad su dečki iz okolice vidjeli s kolikom se pažnjom i brigom odnosimo prema našim kadetima, sami su se počeli javljat i dolazit iz drugih klubova. Naši kadeti poslije svake domaće utakmice imaju roštilj, piće i druženje, a sve to sponzoriraju, prema unaprijed dogovorenom rasporedu, članovi Izvršnog odbora kluba. Na putu obavezno sendviće, piće i prijevoz novim autobusima privatne firme. Sav taj trud se isplatio jer su reakcije veoma pozitivne. Cijelo vrijeme ekipu vodi trener Nikola Hujber, staložena, ozbiljna i stručna osoba. Igrači i uprava su jako zadovoljni njegovim radom i budućnost za naredne godine je osigurana. Brojnošću i kvalitetom bit ćemo respektabilna momčad u 2015. god. I dalje. Veoma nam je važno da u kadetskoj momčadi u 2015. god. možemo računati na 2-3 igrača za seniorsku momčad, a što smo i realizirali u ovoj godini. Realizirali smo sastanak s roditeljima kadeta pred jesenski dio prvenstva. Uočava se određena nedisciplina u kadetskoj selekciji i tim problemom morat ćemo se bavit u narednom periodu, u 2016.g.

SENIORI:

Kad smo došli u klub „slobodni“ prijelazni rok je završio. To je bila teška situacija jer nam je nedostajalo 4-5 igrača. Prije našeg dolaska nekolicina je prešla u druge klubove, nekolicina je prestala i situacija je bila teška. Prvenstvo je započelo dva tjedna ranije nego godinu prije, što nismo znali kad smo dolazili. I prvu utakmicu u Vratima smo započeli s 12 (dvanaest igrača). Normalno da rezultati u prvom dijelu sezone nisu bili zadovoljavajući. No kasnije smo uz velike napore uspjeli dovesti nekolicinu igrača, posložiti momčad i na kraju jeseni smo završili na sedmom mjestu s 17 bodova što je,  obzirom na okolnosti, vrlo dobar rezultat. I naši seniori imaju svu moguću pažnju. Roštilj, piće i druženje poslije svake domaće utakmice. Sve sponzoriraju članovi Uprave. Na gostovanjima sendvići , piće i osiguran prijevoz luksuznim autobusima. Na svakoj gostujućoj utakmici nazočno 5-6 članova Uprave. Sve obveze prema igračima, hranarina, troškovi puta, podmireni u cijelosti. Igrači su se upravi odužili lijepom gestom kad su o svom trošku organizirali večeru za kompletnu momčad, Upravu i trenere. Proljetni dio prvenstva završili smo u sredini tablice i već tada počeli ozbiljne pripreme za novo prvenstvo. Početak novog prvenstva 06.09.2015. već je pokazao da smo u pripremnom razdoblju odradili dobar posao. Kako Uprava koja je dogovarala igrače i dovela pojačanja, tako i trener Knapić koji ozbiljno radi na treninzima i utakmicama. Prva tri kola imamo tri pobjede i sigurno ćemo bit ozbiljan konkurent za vrh tablice. Ne stavljamo pred trenera i momčad velike zahtjeve ali očekujemo da nam donesu puno radosti , jer je Uprava stvorila sve uvjete za dobar i kvalitetan rad. Jesenski dio prvenstva 2015.g. seniori su završili na drugom mjestu, što je izuzetan uspjeh i dobra pozicija za proljeće. Nadamo se borbi za ulazak u I Županijsku ligu.

ŠKOLA NOGOMETA: Čim smo riješili goruće probleme, oformili smo „školu nogometa“, kojoj je voditelj postao trener Ivica Mataija, s pomoćnikom Stjepanom Mataijom-Pipe. Odaziv i interes djece bio je izuzetan. U prosjeku je prisutno oko dvadeset dječaka i djevojčica. Škola ima treninge dva puta tjedno, a u slučaju lošeg vremena u dvorani škole. Ocjene roditelja i djece su vrlo dobre i Uprava kluba je zadovoljna funkcioniranjem škole. Za početak klub je donirao određeni broj lopti, kao i Ivica Crnić, načelnik Vinodolske općine. Škola je i sama nabavila određeni broj lopti i uvjeti za rad su veoma dobri. Veselimo se našoj školi koja stvara osnove da klub u budućnosti lakše formira svoje selekcije. Često netko od članova uprave poprati treninge.

Rad škole dobio je veoma pozitivne ocijene i u članku u „Novom Listu“, pod naslovom „Dječji glasovi oživjeli Tribaljsko igralište“., autor Anto Ravlić. Cijelu godinu škola odrađuje velik posao a čak smo iz škole priključili kadetima tri igrača, što smatramo velikim uspjehom. Razmatra se i mogućnost, ako financijske i ostale mogućnosti budu dopuštale, da na proljeće 2016. god. oformimo pionirsku momčad koja bi bila uključena u ligaško takmičenje. Na proljeće je škola nogometa imala pred svaku seniorsku utakmicu prezentaciju što su naučili, što je bilo odlično prihvaćeno od roditelje, navijača i uprave kluba. Na poluvremenu su uvijek bili počašćeni. S istom praksom nastavit ćemo u jesenskom dijelu prvenstva. Nedavno su gostovali u Senju i pobijedili vršnjake sa 4:2.

RADNE AKCIJE: U proteklom periodu odradili smo četiri radne akcije na uređenju i čišćenju okoliša, bojanju prostorija i kabina za igrače i delegata. Rastresanje zemlje, humusa, gnoja u šest navrata, čepovanje, bušenje, drljanje. Na jesen planiramo nastaviti bojanje ogradnih stupova, ogradne žice oko igrališta i ostalih radova na infrastrukturi i okolišu stadiona. Također planiramo bojanje ogradnih stupova i mreže oko igrališta. Boja osigurana od donatora.

NAPRAVLJENO U PERIODU VIII 2014 – XII 2015. GOD.

Popravljena rasvjeta i zamijenjene žarulje, prigušnice i ostalo na pet rasvjetnih mjesta na stupovima

-saniran stup rasvjete (temelji) i popravak i zamjena svih prigušnica i žarulja koje su pregorile,

-izveden jedan krak novog dovoda vode od ¾ cole, napravljene nove prskalice ¾ cole, čime dobivamo puno veću brzinu polijevanja, popravljene špine, tuševi i ostali sitni popravci u svlačionicama i prostorijama kluba, popravljena termo peć, napravljeni pragovi na ulazu u svlačionice napravljena vrata i sistem za ražanj na velikom roštilju.

-otvorena fb stranica kluba koja za četiri mjeseca ima 1252 fb prijatelja, što je velika promocija kluba, također je otvorena i fb stranica „škole nogometa“ s preko 152 fb prijatelja,

nabavljeno iz raznih donacija 40 lopti za trening svih selekcija, članovi Izvršnog odbora donirali hranu, piće i ostalo za sve domaće utakmice kadeta i seniora,

-uređeno spremište za kosilice i drugi alat, odvezena zemlja s igrališta i poravnat ostatak,

-nabavljena boja i ostali potrošni materijal za bojanje prostorija, kabina i rukohvata, nabavljen iz donacije potrošni materijal za pranje i čišćenje opreme i prostorija,

-kupljeni novi aluminijski golovi 12.085,00 kn,

-podmireni naslijeđeni dugovi prema prijevozniku i trgovini u Triblju, pripremljen CD sa slikama za poslovni kalendar, nabavljen uljni radijator za svlačionicu i kancelariju, nabavljeno sjeme i gnoj iz donacije.

-a proljeće moramo nabavit dodatne količine, bušit teren i zasijat travu u drugom mjesecu.

-izrađen i usvojen financijski plan za 2015. i dostavljen Općini,

-učlanjeno preko sto pedeset članova kluba,

-slike povijesti kluba i postavljene u društvenoj prostoriji,

-nabavljeno iz donacije 15 novih stolica za kancelariju,

-intenzivno rađeno na imidžu kluba kroz razne aktivnosti, fb, „Novi List“, Glas Vinodola, Sportske Novosti, web stranica Vinodolske Općine i td.

-ugošćeni veterani iz Srema, odigrana utakmica i kasnije druženje uz roštilj,

-popravak oplate na kiosku,

-zamijenjene polomljene sjedalice na tribinama, izvršeno jedno špricanje protiv široko lisnih korova, na proljeće još dva puta,

-nabavljena oprema da svi igrači budu jednoobrazni na treninzima,

-nabavljena velika garnitura opreme za seniorsku momčad, napravljene male prepone za trenažni proces, napravljene masivne klupe i stolovi za terasu, izrada utega za stroj za bušenje – Đotlo Drago i još mnogo sitnih radova, poslova i mnogo toga jer vođenje kluba veoma je zahtjevan i odgovoran posao.

-nabavljeno 150 komada kalendara 2014.G. i 125 kom.2015 g. za sve selekcije, upravu i sponzore, Uz pomoć donatora uredili smo terasu uz društvenu prostoriju, a veliki doprinos dali su Nedeljko Derenčinović i Drago Kelava svojim donacijama u nabavci materijala i radova. Drago Đotlo i Krišto dali su veliki doprinos u finalizaciji potrebnih radova, kao i članovi Uprave koji su svaki na svoj način pomogli u realizaciji toga posla. Pomogli su i djelatnici HE Vinodol i na tome im zahvaljujemo. Zahvala našem članu Dušanu Citkoviću na sanaciji i popravku mreže i vrata na stadionu. U radovima i materijalu pomogli su firme Izgradnja i Jela iz Crikvenice.

Uspješno smo održali redovnu Godišnju skupštinu kluba, donijeli novi Statut i uskladili ga s novim Zakonom o športu. (dir. Gregić Željko odradio velik posao oko pripreme Statuta)

Usvojen financijski plan za 2016.god. Planiran Božićno Novogodišnji domjenak Uprave sa suprugama 12.12.2015.god. u kiosku.

NABAVLJENA OPREMA I STROJEVI:

1. NOVI ALUMINIJSKI GOLOVI

2. NOVE DUBOKE MREŽE ZA GOLOVE

3. ZGLOBNI DVOOSOVINSKI TRAKTOR TOMO VINKOVIĆ 18 KS

4. STROJ ZA BUŠENJE ZEMLJE

5. SIJAČICA

6. Prikolica za traktor

7. STROJ ZA RASIPANJE GNOJA

8. Nove Adidas - Bazuka lopte za utakmice 5 kom.

9. Lopte za trening Adidas – 18 kom.

10. 18 kompleta trenerki

11. Veliki komplet opreme za seniorsku momčad 26x (2 trenerke, zimska jakna, jakna za kišu, komplet dres, štucne, kapa, torba)

12. Dvije garniture (majice i gaćice) za trening

13. Markirne majice

14. Nabavljene dvije garniture štucni

15. Nabavljene spužve za igrače

16. Član uprave Dušan Citković napravio i donirao klubu novi valjak

17. Tajnik Branko Plukavec nabavio i donirao – 3 lopte za utakmice, dresove za kadete, nove zvučnike koje smo montirali na igralište.

18. Prepone za trenažni proces izradio dopredsjednik Roko Brozović

19. Zahvaljujemo Zlatku Bećiri na mnogim donacijama materijala u toku godine i nabavci veš mašine. 20.

Zahvaljujemo načelniku Ivici Crniću na kupnji pegle, i donaciji plinske boce.

21. Nabavka još mnogo sitne opreme i mnogi popravci infrastrukture i prostorija. Izuzetno smo zadovoljni našom domarkom Macom i Emom,koje odlično brinu o čistoći opreme i prostorija i vode brigu o funkcioniranju naše društvene prostorije, odlaska i pripremi hrane i pića za put svih selekcija i mnoštvo drugih poslova. Zaposlili smo i čovjeka (Mateo) na održavanju travnjaka, liniranje i ostale poslove što sve bolje obavlja. Jako nam nedostaje Jasmin koji je odselio na Krk. Velika zahvala za pomoć u našim aktivnostima Vinodolskoj općini , koji je naš stalni pratilac i naša snaga. Posebna zahvala načelniku Ivici Crniću i njegovim suradnicima, za njegovu veliku prisutnost i pomoć u radu u svakom pogledu. Zahvala našem tajniku Branku Plukavcu na velikom poslu koji odrađuje. Zahvala našem Ambrozu, tajniku Branku Plukavcu, Dinu Lovriću-grafu na mnogim fotografijama i radu na marketingu kluba preko fb profila. Zahvala Nenadu Bačiću na mnogo odrađenog posla na održavanju i popravcima. Zahvala kompletnoj ekipi u kiosku, ulazu, na mnogo odrađenog posla (Zoran Tonković, Maca, Mateo, Nenad, Mataija Ivica, Crnić Željko, Joža, Jasmin, Branko Starčević, Ema Tucaković, ……) Zahvala Ninu na popravcima opreme , kosilica i ostalog, kao i pomoći u radu na terenu. Zahvala Dinu Lovriću-Graf na izradi i donaciji zahvalnica, Zahvala Hostelu Karlovac, HE Vinodol Tribalj na pomoći i suradnji.

Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pomogli u radu kluba, a zahvalu smo i pretočili u „Zahvalnice“ prilikom otvaranja nove terase kluba 19.06.2015. Za osam mjeseci čeka nas Izborna Skupština kluba. Razmišljajmo svi skupa u narednom periodu, o dijelu novih čelnika i novom Predsjedniku kluba.

                                                                                      Predsjednik Željko Muža

Tags: Općina Sport Tribalj