Najveći uspjeh postigli smo s kadetskom selekcijom

 muza.jpg

Željko Muža, predsjednik NK Turbina i Jasmin Fejzić, tajnik NK Turbina

 

IZVJEŠĆE NK TURBINA 1.08. – 04.02.2015.

Preuzeli smo klub 27.08.2014. god. Na Izvanrednoj Izbornoj Skupštini, kojoj je prethodilo osipanje i ostavke članova uprave u toku 2013-2014.god. Skupštinu smo pripremili i odradili u roku mjesec dana što je bio veoma zahtjevan posao. Situacija je u klubu na mnogim poljima bila teška i vremena za čekanje nije bilo. Dan nakon Skupštine započelo je novo prvenstvo, dva tjedna prije nego prethodne godine što je dodatno otežavalo situaciju. Klub ima registrirano i vodi brigu za preko 70 (sedamdeset) igrača i polaznika škole nogometa.

Poslije Skupštine odrađen je opsežan i zahtjevan posao s Uredom za opću upravu, Finom i bankom, oko rješavanja silne papirologije i dobivanja rješenja za upis u Registar. Također smo ugovorili i kvalitetno vođenje poslovnih knjiga i prilagođavamo se novom Zakonu o Udrugama, kako bi zadovoljili sve strožije kriterije u radu Udruga. Inače novi Izvršni Odbor održao je u 2014.g. 16 redovnih sastanaka i posjećenost je izuzetnih 82%.

Poslije sastanaka obavezno je druženje članova uprave u našoj društvenoj prostoriji. Svaki član uprave uplati mjesečno 30,00 kn. (20x30,00) i s tim napunimo „naš“ frižider. Uvijek stignu i donacije naših vinara, i uvijek imamo za naše potrebe. Ponekad stigne i donacija roštilja, lovački gulaš, janjac, povodom rođendana i ostalih značajnih datuma članova uprave, i druženja su naše opuštanje od ozbiljnog posla kojeg odrađujemo. Za svaki sastanak pripremljen je pisani dnevni red i po potrebi i dodatni materijali. Zadaci koje dobije član uprave prate se dok se ne odrade. Odredili smo i „ekipe“ za pojedine segmente rada u klubu i na tome inzistiramo. Bez reda, rada i discipline na svim nivoima nema niti uspjeha.

Zahvaljujemo svim članovima Izvršnog Odbora na donacijama i aktivnostima u organizaciji kluba, radovima i poslovima oko utakmica u jesenskom dijelu prvenstva. Kadetsku momčad bez koje ne mogu nastupati seniori praktički nismo imali. Ostala su četiri igrača. Tada smo poduzeli sve moguće da okupimo dovoljan broj igrača, pa smo ih sami vozili od Jadranova, Dramlja,Bribira, Crikvenice i ostalih mjesta. Velik posao tada je odradio naš član Darko Pekera, uz pomoć još nekolicine članova uprave i trenera . Uz velike napore i trud okupili smo za početak dvanaest igrača. S vremenom je taj broj rastao i danas imamo preko dvadeset četiri igrača navedene selekcije.Na svakoj utakmici započinjali smo s dovoljnim brojem igrača što je s obzirom na situaciju bio veliki uspjeh.

Inače smatramo da je posao koji smo odradili s kadetskom selekcijom najveći naš uspjeh u protekla četiri mjeseca. Kad su dečki iz okolice vidjeli s kolikom se pažnjom i brigom odnosimo prema našim kadetima, sami su se počeli javljat i dolazit iz drugih klubova. Naši kadeti poslije svake domaće utakmice imaju roštilj, piće i druženje, a sve to sponzoriraju u prema unaprijed dogovorenom rasporedu, članovi Izvršnog odbora kluba. Na putu obavezno sendvići, piće i prijevoz novim autobusima privatne firme. Sav taj trud se isplatio, jer se dugo čuje i reakcije su veoma pozitivne. Danas ekipu vodi trener Hujber Nikola, jedna staložena, ozbiljna i stručna osoba. Igrači i uprava su jako zadovoljni njegovim radom i budućnost za naredne godine je osigurana. Brojnošću i kvalitetom bit ćemo respektabilna momčad u 2015. god. I dalje. Veoma nam je važno da u kadetskoj momčadi u 2015. god. možemo računati na 5-6 igrača za seniorsku momčad.

SENIORI: Kad smo došli u klub „slobodni“ prelazni rok je završio. To je bila teška situacija jer nam je nedostajalo 4-5 igrača. Prije našeg dolaska nekolicina je prešla u druge klubove, nekolicina je prestala i situacija je bila teška. Prvenstvo je započelo dva tjedna ranije nego godinu prije, što nismo znali kad smo dolazili. I prvu utakmicu u Vratima smo započeli s 12 (dvanaest igrača). Normalno da rezultati u prvom dijelu sezone nisu bili zadovoljavajući. No kasnije smo uz velike napore uspjeli dovesti nekolicinu igrača, posložiti momčad i na kraju jeseni smo završili na sedmom mjestu s 17 bodova, što je s obzirom na okolnosti vrlo dobar rezultat.

I naši seniori imaju svu moguću pažnju. Roštilj, piće i druženje poslije svake domaće utakmice. Sve sponzoriraju članovi uprave. Na gostovanjima sendvići , piće i osiguran prijevoz luksuznim autobusima. Na svakoj gostujućoj utakmici nazočno 5-6 članova uprave. Sve obveze prema igračima, hranarina, troškovi puta, podmireni u cijelosti. Igrači su se upravi odužili lijepom gestom, kad su o svom trošku organizirali večeru za kompletnu momčad, upravu i trenere. Na fb stranici kluba imate slikovni prikaz tog druženja, pa možete koristit fotografije, ili zatražit od našeg člana Ambroza Oroši, koji je i zadužen za naš marketing, da Vam pošalje neke fotografije za objavu, (Ambroz Oroši 095-905-7641).

Na proljeće vjerujemo da će naša seniorska momčad uz poneko osvježenje odigrati značajnu ulogu u prvenstvu, i promovirati neke od naših mlađih igrača iz kadetske selekcije. Za trenera seniora imenovali smo Ivicu Pranjića iz Rijeke. Lani trenera Muna, a prije toga Kozale i mlađih selekcija klubova na Riječkom području. Trener mlađe generacije koji je u Munama napravio lijepu priču, a to očekujemo i u Triblju. Što se igračkog kadra tiče imamo puno interesa za dolazak u našu sredinu igrača iz Rijeke i susjednih klubova, pa ćemo u dogovoru s novim trenerom izvršit odabir igrača. Pripreme seniora počinju u ponedjeljak 02.02.2015.g. u 18,00 trener Pranjić Ivica Pripreme kadeta počinju u ponedjeljak 09.02.2015.g. u 17,00 trener Hujber Nikola

ŠKOLA NOGOMETA: Čim smo riješili goruće probleme, oformili smo „školu nogometa“, kojoj je voditelj postao trener Mataija Ivica, s pomoćnikom Stjepanom Mataija-Pipe. Odaziv i interes djece bio je izuzetan. U prosjeku je prisutno oko dvadeset dječaka i djevojčica. Škola ima treninge dva puta tjedno, a u slučaju lošeg vremena u dvorani škole. Ocjene roditelja i djece su vrlo dobre i uprava kluba je zadovoljna funkcioniranjem škole. Za početak klub je donirao određeni broj lopti, kao i načelnik Vinodolske općine. Škola je i sama nabavila određeni broj lopti i uvjeti za rad su veoma dobri. Veselimo se našoj školi koja stvara osnove da klub u budućnosti lakše formira svoje selekcije. Često netko od članova uprave poprati treninge. Rad škole dobio je veoma pozitivne ocijene i u članku u „Novom Listu“, pod naslovom „Dječji glasovi oživjeli Tribaljsko igralište“., autor Anto Ravlić. (potražite članak pa neke osnovne ocijene, i viđenje novinara koristite). Veselimo se nastavku rada škole na proljeće. Početak škole nogometa – ponedjeljak 16.02.2015. Razmatra se i mogućnost, ako financijske i ostale mogućnosti budu dopuštale, da na jesen 2015. god. oformimo pionirsku momčad koja bi bila uključena u ligaško takmičenje. U planu je da na proljeće polaznici škole budu predigra - promocija (2x5 min. Ili 2x10 min.) seniorskim utakmicama i da gledateljima pokažu što su naučili. Smatram da bi to bila lijepa promocija škole nogometa i kluba.

RADNE AKCIJE: U proteklom periodu odradili smo dvije radne akcije na uređenju i čišćenju okoliša, bojanju prostorija i kabina za igrače i delegata. Sad na proljeće planiramo nastavit na bojanju ogradnih stupova, ogradne žice oko igrališta i ostalih radova na infrastrukturi i okolišu stadiona. Do kraja II mjeseca planiramo odradit radnu akciju na dovozu i rasipanju kamiona zemlje, bušenju travnjaka, sijanje i gnojidba istog. Također planiramo bojanje ogradnih stupova i mreže oko igrališta. Boja osigurana od donatora.

NAPRAVLJENO U PROTEKLA ČETIRI MJESECA: Popravljena rasvjeta i zamijenjene žarulje, prigušnice i ostalo na pet rasvjetnih mjesta na stupovima. Izveden jedan krak novog dovoda vode od ¾ cole, Napravljene nove prskalice ¾ cole, čime dobivamo puno veću brzinu polijevanja, Popravljene špine, tuševi i ostali sitni popravci u svlačionicama i prostorijama kluba, Popravljena termo peć, Napravljeni pragovi na ulazu u svlačionice Napravljena vrata i sistem za ražanj na velikom roštilju. Otvorena fb stranica kluba koja za četiri mjeseca ima 1052 fb prijatelja, što je velika promocija kluba, Također je otvorena i fb stranica „škole nogometa“ sa preko 110 fb prijatelja, Nabavljeno iz raznih donacija 40 lopti za trening svih selekcija, Članovi Izvršnog odbora donirali meso, piće i ostalo za sve domaće utakmice kadeta i seniora, Uređeno spremište za kosilice i drugi alat, Odvezena zemlja s igrališta i poravnat ostatak, Nabavljena boja i ostali potrošni materijal za bojanje prostorija, kabina i rukohvata, Nabavljen iz donacije potrošni materijal za pranje i čišćenje opreme i prostorija, Kupljeni novi aluminijski golovi 12.085,00 kn. Podmireni naslijeđeni dugovi prema prijevozniku i trgovini u Triblju, Pripremljen CD sa slikama za poslovni kalendar, Nabavljen uljni radijator za svlačionicu i kancelariju, Nabavljeno sjeme i gnoj iz donacije. Na proljeće moramo nabavit dodatne količine, bušit teren i zasijat travu u drugom mjesecu , Izrađen i usvojen financijski plan za 2015. I dostavljen Općini, Učlanjeno preko sto pedeset članova kluba, Spuštene slike povijesti kluba i postavljene u društvenoj prostoriji, Nabavljeno iz donacije 15 novih stolica za kancelariju, Intenzivno rađeno na imiđu kluba kroz razne aktivnosti, fb, „Novi List“, Glas Vinodola, Sportske Novosti, web stranica Vinodolske Općine i td. Ugošćeni veterani iz Srema, odigrana utakmica i kasnije druženje uz roštilj, popravak oplate na kiosku, Izvršeno jedno špricanje protiv široko lisnih korova, na proljeće još dva puta, I još mnogo sitnih radova, poslova i mnogo toga jer vođenje kluba veoma je zahtjevan i odgovoran posao.

Nabavljeno 150 komada kalendara za sve selekcije, upravu i sponzore, NABAVLJENA OPREMA I STROJEVI: 1. NOVI ALUMINIJSKI GOLOVI 2. NOVE DUBOKE MREŽE ZA GOLOVE 3. ZGLOBNI DVOOSOVINSKI TRAKTOR TOMO VINKOVIĆ 18 KS 4. STROJ ZA BUŠENJE ZEMLJE 5. SIJAČICA 6. STROJ ZA RASIPANJE GNOJA 7. Nove Adidas - Bazuka lopte za utakmice 5 kom. 8. 18 kompleta trenerki 9. SITNA OPREMA U 2015.god. planiramo odradit legalizaciju našeg kioska (društvene prostorije) Izvršit geodetsku izmjeru terena koje koristi klub Pripremit podlogu za nabavku i postavu wc kontejnera 2550

Predsjednik Željko Muža Tribalj. 04.02.2015.g.

Tags: Sport