24. Zimski uspon na Viševicu

Planinarsko društvo Strilež Crikvenica održava 24. po redu TRADICIONALNI ZIMSKI USPON NA VIŠEVICU u nedjelju, 28. siječnja 2018. Staza će biti otvorena od 9:30 do 15 sati, a vodi od planinarskog doma Vagabundine kolibe na Ravnu (864mnv), do vrha Viševice (1428 mnv).

Početak staze je na raskršću udaljenom oko 700 m od Vagabundine kolibe u smjeru Liča. Na stazi dužine oko 5 i pol km i 564 m visinske razlike (uspon traje oko 2 i pol sata), bit će organizirano dežurstvo članova Planinarskog društva "Strilež" kao i članova GSS-a stanica Rijeka. Preporuča se uspon i povratak istom stazom, bez uspona na vrh Strileža, koji se ne osigurava! Prije početka pohoda, svi sudionici će biti ugošćeni kod Vagabundine kolibe vrućim čajem i pićem dobrodošlice.Pečat za ovjeru Zimskog uspona bit će iza podneva u Vagabundinoj kolibi.

Cijenili bi doprinos sudionika pokriću troškova na pohodu, a preporučeni iznos donacije je 10 kn. Ujutro će ispred Vagabundine kolibe biti prodaja bonova za ručak po popularnim cijenama.

Važne napomene: U slučaju loših vremenskih uvjeta i snježnih padalina, napominjemo da Hrvatske ceste prioritetno čiste cestu od Bribira do Lukova i Ravna. Ostali cestovni prilazi – od Liča i od ceste Novi Vinodolski – Jasenak , mogu biti neočišćeni. Stoga preporučamo da nas kontaktirate ili provjerite stanje prometnica kod Hrvatskih cesta!

Sve dodatne informacije možete dobiti na mob. 091/250-9878 (Tanja Malovoz) Svi učesnici sudjeluju na vlastitu odgovornost, a oprema za uspone po zasnježenim i ledenim terenima je obavezna!

Organizator: PD Strilež Crikvenica, www.pd-strilez.hr

Pokrovitelj: TZ Vinodolske općine

Tags: Općina Sport Turizam