Mjere za poticanje razvoja poduzetništva

Program mjera poticanja razvoja poduzetništva predstavljen u Vinodolskoj općini

U cilju razvoja poduzetništva te jačanja konkurentnog nastupa poduzetnika na tržištu, u prostoru vijećnice Vinodolske općine predstavljen je novi program mjera koje je Vinodolska općina usvojila na 3. sjednici Općinskog vijeća, održanoj 04.10.2017.godine.

Prezentacijia je održana u organizaciji Poduzetničkog centra „Vinodol“ d.o.o. , Vinodolske općine i Udruženja obrtnika Grada Crikvenice i Vinodolske općine. Sve pristutne na početku je pozdravio načelnik Vinodolske općine gospodin Marijan Karlić, predsjednik udruženja obrtnika Grada Crikvenice i Vinodolske općine gospodin Kristijan Košćić te direktor poduzetničkog centra „Vinodol“d.o.o. gospodin Ivica Jerčinović. Program mjera predstavili su djelatnici Poduzetničkog centra „Vinodol“ d.o.o.

Prezentaciji se odazvao veliki broj zainteresiranih poduzetnika, obrtnika i nezaposlenih kojim je prezentacija i bila namijenjena. Program mjera obuhvaća slijedeće mjere: 

1. Očuvanje i razvoj deficitarnih i proizvodnih obrtničkih djelatnosti 

2. Razvoj poduzetništva mladih i poduzetnika početnika 

3. Jačanje i razvoj ženskog poduzetništva 

4. Razvoj socijalnog poduzetništva 

5. Financiranje pripreme i kandidiranja EU projekata

Korisnici potpora mogu biti obrti ili trgovačka društva koji posluju i imaju namjeru ulagati na području Vinodolske općine. Sredstva za potpore i subvencije osigurana su u Proračunu Vinodolske općine u iznosu od 60.000,00 kuna. U sklopu svake mjere prezentirani su i kriteriji za dodjelu potpora i subvencija. Nepovratne novčane potpore dodjeljivat će se na temelju provedenog postupka i kriterija propisanih Programom.

Zahtjevi za potpore dostavljaju se na posebnom obrascu zahtjeva uz pripadajuću dokumentaciju, a rješavat će se prema redosljedu prispjeća i do iskorištenja sredstava ,a najkasnije do kraja tekuće godine. 

Program mjera objavljen je na web stranici Poduzetničkog centra „Vinodol“ d.o.o. kao i na službenim stranicama Vinodolske općine. U sklopu prezentacije mjera, djelatnici centra su nazočne podsjetili na postojeći model financiranja poduzetništva u Vinodolskoj općini kao i na ostale mogućnosti kreditriranja poduzetništva.

Za sve dodatne informacije, zainteresirani se mogu javiti u Poduzetnički centar „Vinodol“ d.o.o.

 

Tags: Općina Gospodarstvo